Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2025
Η γκαλερί XeniArtSpace παρουσιάζει τη συναρπαστική έκθεση "BioPhilia: Enchanted Realities” - «Βιοφιλία: Ονειρικές Πραγματικότητες» του Max Naylor. Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό εικαστικό κόσμο, που ξεδιπλώνεται μέσα από το έργο του Βρετανού καλλιτέχνη, ο οποίος μας αποκαλύπτει την αγάπη για ζωή και την έμφυτη τάση του ανθρώπου να αγαπά τη ζωή, να συνδέεται με τη φύση και με ό,τι είναι ζωντανό. Ο Max Naylor δημιουργεί φανταστικά – ή αλλιώς νοητικά τοπία – όπου η μνήμη, η φαντασία και το ένστικτο συνυπάρχουν, οδηγώντας μας ταυτόχρονα σε μια πραγματικότητα, γνώριμη και ονειρική.
Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Φάλμουθ, του Πανεπιστημίου Μπράιτον και της Βασιλικής Σχολής Σχεδίου του Λονδίνου, ο Naylor ζει και εργάζεται στο Μπρίστολ. Είναι μόνιμος εικαστικός καλλιτέχνης στο Spike Island Studios και διδάσκει στη Βασιλική Σχολή Σχεδίου στο Λονδίνο. Το έργο του χαρακτηρίζεται από ένα περίπλοκο παιχνίδι ανάμεσα στο χρώμα, τη μορφή και την ατμόσφαιρα, αντλώντας έμπνευση από το Art Déco, τον Εξπρεσιονισμό και την ιαπωνική ξυλογραφία. Οι ελαιογραφίες του είναι σχολαστικά δομημένες στην πάροδο του χρόνου, αντιπαρατίθενται στις γρήγορες, αυθόρμητες μελανόγραφες συνθέσεις του και αποκαλύπτουν μια βαθιά σχέση με το υποσυνείδητο και την πραγματικότητα.
Βραβευμένος με το Jackson’s Open Art Prize (2016) και το Discerning Eye Drawing Bursary (2017), ο Max Naylor έχει παρουσιάσει έργα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει συμμετάσχει σε Διεθνείς Εκθέσεις στο Δελχί, στο Λος Άντζελες και στην Τοσκάνη. Η μοναδική παλέτα του και η ιδιαίτερη εικαστική του γλώσσα, επηρεασμένες από τα ταξίδια και τις πολυπολιτισμικές του επαφές, μας μεταφέρουν σε τοπία όπου η νύχτα και η μέρα συνυπάρχουν σε μια ονειρική, διαχρονική αρμονία.
Η έκθεση «Βιοφιλία: Ονειρικές Πραγματικότητες» του Max Naylor προσκαλεί το κοινό να διεισδύσει στον διαρκώς μεταβαλλόμενο μικρόκοσμο του καλλιτέχνη, όπου o φυσικός κόσμος, η μνήμη και η φαντασία αλληλοσυμπληρώνονται. Κάθε έργο αποτελεί και ένα παράθυρο σε μια εναλλακτική – εσωστρεφή, δυναμική και χωρίς όρια πραγματικότητα.
Ανακαλύψτε την ατμοσφαιρική τέχνη του κορυφαίου Βρετανού καλλιτέχνη Max Naylor, από την 1η Μαρτίου έως 24 Μαΐου 2025.
Είσοδος ελεύθερη, κατά τις ώρες λειτουργίας της γκαλερί.
INFO:
XeniArtSpace info@xeniartspace.com | +357 99980009
Trilogy West Tower, 335, Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου, 3106, Λεμεσός
Ώρες Λειτουργίας:
Τετάρτη - Παρασκευή: 16:00 – 20:00
Σάββατο: 12:00 – 17:00
Δευτέρα, Τρίτη, Κυριακή: Κλειστά
-
XeniArtSpace
01 Μαρτίου - 24 Μαΐου 2025
Σχετικά

Transcendent Rhapsody: Η ανοιξιάτικη έκθεση της Gallery 45
Μια έκθεση που καλεί το κοινό σε έναν διάλογο μεταξύ χρώματος, μορφής και συναισθήματος

Ο πολυβραβευμένος Γιώργος Λάνθιμος παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση φωτογραφίας
Εγκαινιάζεται και περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τα γυρίσματα των ταινιών του

Η εικαστικός Λία Βογιατζή εκθέτει τα νέα έργα της, που καθηλώνουν
Με τίτλο «Οι μεγάλες φτερούγες πρέπει να λυγίσουν για να μπουν σε ένα σαλόνι»

Oops! I broke the sun: Εικαστική έκθεση από τον PASHIAS στην Αθήνα
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος καλλιτεχνικής φιλοξενίας από τον οργανισμό Art Futures – Serendipity in Action

«Πτυχώσεις»: Η νέα ατομική έκθεση της Αντρεάνας Καμπανέλλα στο Γκαράζ
Η γυναικεία φιγούρα μονοπωλεί τις σειρές που απαρτίζουν τον τελευταίο αυτό κύκλο δουλειάς

Πλούσια Τέχνη σε Δύσκολους Καιρούς: 22 καλλιτέχνες συναντώνται στην Isnotgallery
Και παρουσιάζουν μια επιλεγμένη συλλογή έργων τέχνης σε προσιτές τιμές

Φωτογράφισε τα δάση και τα τρόφιμα... και λάβε μέρος στον διαγωνισμό του Τμήματος Δασών
Μάθε όλες τις λεπτομέρειες

Μεγάλη έκθεση γελοιογραφίας και σκίτσου για τα 50 χρόνια κατοχής στη Λεμεσό
Παρουσιάζει 200 και πλέον έργα που απεικονίζουν τις συνέπειες του πραξικοπήμματος και της εισβολής

"Εικαστικές Αφηγήσεις": Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της Άννας Βασιλείου
Η 8η ατομική έκθεση της εικαστικού, φιλοξενείται στην γκαλερύ Αποκάλυψη

Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση Echoes of the Min του David Hanley
Η έκθεση περιλαμβάνει μια επιμελημένη επιλογή ζωγραφικών έργων που διατρέχουν ολόκληρη την καλλιτεχνική πορεία του

Έκθεση του Κύπριου καλλιτέχνη Ευαγόρα Καραγιώργη με τίτλο «Στου χρόνου τις γραμμές»
Μια ενότητα των έργων είναι εμπνευσμένη από στίχους της Ευτυχίας Παναγιώτου

9ο Φεστιβάλ Εγκαταστάσεων ‘ΕΦΕ’ με 4 καλλιτέχνες
Με τίτλο «This vessel is a shapeshifting beast: Lessons in Plasticity» // «Αυτό το δοχείο είναι ένα θηρίο που αλλάζει μορφές: Μαθήματα πλαστικότητας»